Digitalni svetIstraživanja su pokazala da više od trećine odraslih provodi 4 do 6 sati dnevno koristeći digitalne uređaje. 14% odraslih provodi i po 10 do 12 sati dnevno.
Posledice korišćenje digitalnih uređaja su uglavnom negativne. Tokom dugotrajnog korišćenja digitalnih uređaja zamor očiju je izraženiji. Prilikom upotrebe prenosnih ručnih uređaja (mobilni telefoni, tableti) oči konstantno moraju da se fokusiraju prilikom prebacivanja slika, teksta, često pri velikim brzinama.

MysneakersNike Air Max 90 W nike blazer 2019 price guide free , Idae

Opširnije: Digitalni svet

Dioptrijska stakla i okviri

Naša ponuda sadrži najnovije linije dioptrijskih stakala visokih performansi:

-   Mineralna stakla

-  Organska stakla – dosta su tanja i lakša od mineralnih, a i tvrdoća i otpornost na grebanje su bolje nego kod mineralnih stakala. Ova stakla se takođe dosta manje lome od mineralnih, a razvijena su i organska stakla koja su nelomljiva (polikarbonati ili Trivex).

-  Foto-senzitivna stakla - nude idealnu zaštitu od sunčeve svetlosti. Na otvorenom, ova stakla se automatski zatamnjuju od 70 % do 85%, pri čemu je prirodni doživljaj boja potpun, kontrast je pojačan i imaju 100% UV-zaštitu. Preporučuje se da foto-senzitivna stakla imaju i antirefleks sloj.

Asics shoesNew Releases Nike

Opširnije: Dioptrijska stakla i okviri