Odabir pravih naočara nije bitan samo zbog komfora i korisnosti – važno je i da vaše naočare izgeldaju dobro. Naočare oslikvaju ličnost osobe koja ih nosi, pa je potrebno ipak da see odvoji vreme kao biste pronašli ono što vam zaista oslično stoji.

OBLIK LICA

Svačiji oblik lica je drugačiji. Oblik lica će uticati na to koji stil vama odgovara, a koji ne. S obzirom na oblik lica, možete razmotriti koje naočare vam najbolje stoje. U dajlem tekstu će biti ukazano na to koji tip naočara ogovara određenom obliku lica, a u našim radnjama se možete lično konsultovati sa osobljem ukoliko imate nedoumice.

 oblik lica

Okruglo lice

Ovaj oblik karakeriše okruglo lice sa punim obrazima i zaobljenom bradom. Za ovaj oblik je potreban ram koji će lice učiniti oštrijim i izduženijim, budući da su dužina i širina ovakvog lica približno iste, bez ugaonih delova da ga definišu. Četvrtasti ramovi ili ramovi sa oštrim uglovima su odličan izbor, a takođe treba birati ramove koji su više horizontalni nego uspravni.

okruglo lice

Ovalno lice

Ovlani oblik lica sa zaobljenom bradom i čelom je idealan oblik, budući da su poporcije u ravnoteži. Ovalno lice je duže nego što je široko, a čelo je malo šire od brade. Kako bi se održaala prirodna ravnoteža, ramovi koji su u širini najšireg dela lica, ili malo širi, su najbolji zbor. Kao alternativa, mogu se izabrati ovslni ramovi, ili oni koji nisu previše oštri. Ipak, osobe sa ovalnim oblikom lica imaju najviš sreće, budući da im odgovara skoro svaki oblik rama, pa samo treba da se vodi računa o boju tena i kose.

 ovalno lice

Srcoliko lice

Ovaj tip oblika je specifičan. Tipično srcoliko lice odlikuje široko čelo i linija lica koja se sužava ka bradi koja je uska i zaobljena. Okviri treba da minimizuju širinu vrha lica i da uravnoteže celokupan izgled. Nežne boje, lagani ramovi ili naočare bez ramova mogu biti dobar izbor, kao i mačkasti ramovi.

srcoliko lice

Četvrtasto lice

Ovaj obliik karakteriše izduženo lice sa četvrtastom badom, izrazito jaka linija brade i izduženi nos. Veliki, četvrtasti okviri odlično odgovaraju pravougaonim oblicima lica, čineći da lice izgleda kraće i uravnoteženije. Ramovi sa niskim mostom čine da nos izgleda kraće i da linija bude više definisana.

cetvrtasto lice

BOJA KOSE

Kao što birate odgovarajuću boju odeće koja odgovara vašem tenu i boji kose, ovo trerba da imate u vidu i kada birate naočare. Ukoliko imate svetlu kosu, nežne pastelne boje, providni ili metalni ramovi omogućiće vam da nočare ne budu previše dominantne na vašem licu. Uz crnu ili braon kosu idu dramtičniji ramovi.

Adidas footwearThe Nike Blazer Mid by READYMADE Looks Disturbing - Grailify